Yaşam

Pişmeyen çikolatalı tart tarifi, nasıl yapılır?

Fırınsız çikolatalı tart yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Etkileyici görüntüsü ile çikolatalı tatlı sevenlerin iştahını kabartıyor. Kolay imalatı sayesinde deneyen herkeste tam sonuç alınmasını sağlar.

Pişmemiş çikolatalı tart hamuru, bisküvi ve tereyağı karışımı ile yapılır. Üzerine çikolatalı ganaj sosu yapılır ve bir kaç saat buzdolabında bekletilir. Ağır ve kremsi bir dokuya sahip olan pişmemiş çikolatalı tart, hem sütlü hem de bitter çikolata ile yapılır.

NO PİŞİRMEZ ÇİKOLATA TARTE AÇIKLAMA İPUÇLARI

Pişmemiş çikolatalı tart yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var. Bu püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli ve koyu kıvamlı çikolatalı tart yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken pişmeyen çikolatalı tart tarifi püf noktaları:

  • Adı pişmemiş çikolatalı tart olsa da daha çıtır ve daha az yumuşak bir taban istiyorsanız pişirme yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem için tart tabanını önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Ardından soğumasını bekleyin ve katılaşması için tekrar buzdolabına koyun.
  • Çikolata modüllerinin daha hızlı ve daha doğru bir şekilde erimesi için küçük modüller halinde doğrayın. Erimeyen bir modül varsa mikrodalgada 10-15 saniye ısıtabilirsiniz.
  • Pişmemiş çikolatalı tart ganaj için tam yağlı kullanacağınız kremayı tercih edin. Tam yağlı krema daha düzgün oturacak ve kremsi bir doku oluşturacaktır.

İşte görüntüsüyle merak uyandıran, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan pişmemiş çikolatalı tart tarifi…

PİŞMEYEN ÇİKOLATALI TART TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 30 DAKİKA / SOĞUTMA SÜRESİ: 30 DAKİKA

Taban için;

  • 2 paket vanilya dolgulu kakaolu bisküvi,
  • 6 yemek kaşığı (85 gram) eritilmiş tereyağı

Ganaj dolgusu için;

  • 1 su bardağı (170 gram) iri kıyılmış bitter çikolata,
  • 1 su bardağı (170 gram) iri kıyılmış sütlü çikolata,
  • 1 su bardağı (240 ml) krema,
  • Küçük modüller halinde kesilmiş ¼ fincan (56g) tereyağı

Pişmemiş çikolatalı tart nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Pişmeyen çikolatalı tartı tanımlamak için önce 2 paket vanilya dolgulu kakaolu bisküviyi mutfak robotunda çekin. Toz haline getirilmiş bisküvileri bir kaseye alın ve 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyin. Tüm malzemeler özdeşleşene kadar elinizle yoğurun.

Adım 2

Pişmeyen çikolatalı tart tarifi için 23 cm’lik tart kalıbı kullanabilirsiniz. Bu karışımı tart kalıbının altına ve yanlarına bastırarak kalıbın şeklini verin. Pişmemiş çikolatalı tart tabanın katılaşması için buzdolabına koyun ve 30 dakika bekletin.

Aşama 3



Pişmeyen çikolatalı tart ganaj dolgusunu yapmak için 1 su bardağı iri kıyılmış bitter ve sütlü çikolatayı yüksek ateşte bir kaseye koyun. Farklı bir sos tavasında 1 su bardağı krema ve ¼ su bardağı tereyağını kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolata dolu kaseye dökün. Çikolatayı eritmek için çırpma teli ile karıştırın.

Adım 4



Bu karışımı buzdolabında soğuyan ve katılaşan pişmemiş çikolatalı tart bisküvi tabanının içine dökün. En az 4 saat veya gece boyunca düzleştirin ve soğutun.

Pişmemiş çikolatalı tartı ganaj sos ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

sarayonuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu